Η εταιρία μας

Το τσίπουρο «Νταραίος» ξεκίνησε να αναζητά τη γνώση της απόσταξης (μια γνώση χαμένη για χρόνια στο τόπο μας, τη Μεσσηνία) στα Τζουμέρκα, στην ορεινή Άρτα, στην ορεινή Καρδίτσα. Φίλοι μας επανα-μύησαν στη τέχνη με τη γεύση της «ιζαμπέλας» (ποικιλία σταφυλιού), φρέσκια από το καζάνι, να γλυκαίνει το χώρο και τον ουρανίσκο κατά τη διαδικασία της απόσταξης.


Στη συνείδηση μας, η απόσταξη παραμένει ένα κομμάτι της ιστορίας μας, που τόσο άδικα και βίαια, ήδη από τη πρώτη μεταπολεμική περίοδο, τέθηκε σε διωγμό, με αποτέλεσμα τη πλήρη καταστροφή του εξοπλισμού παραγωγής τσίπουρου και της λησμονιάς της σχετικής τεχνογνωσίας, που αποτελούσε πολύτιμη κληρονομιά των προγόνων μας.


Ωστόσο οι ανορθόδοξες πρακτικές του παρελθόντος δε κατάφεραν να ξεριζώσουν τη μνήμη της απόσταξης και την ανάγκη να επιστρέψουμε σ’ αυτήν. Αξιοποιώντας, λοιπόν, τις πολύτιμες πληροφορίες που κατάφεραν να διασωθούν μέσω της προφορικότητας από τους παλαιότερους και συνδυάζοντάς τες με τη πλέον σύγχρονη επιστημονική τεχνογνωσία, προχωρήσαμε στη πρώτη μας εμφιάλωση κι αφού είχαν προηγηθεί επι μακρό χρόνο σχετικές μελέτες και πειραματικές αποστάξεις.


Με εξασφαλισμένη τη ποιότητα της πρώτης ύλης από ιδιόκτητους αλλά και συνεργαζόμενους αμπελώνες της Τριφυλίας και με σύμμαχο την άποψη καταξιωμένων ανθρώπων του κλάδου και της γεύσης-οινογνωσίας, συνεχίζουμε έως σήμερα τη προσπάθειά μας για το καλύτερο αποτέλεσμα, πάντα ανοιχτοί στους γευστικούς ορίζοντες του τσίπουρου.


Πιο πρόσφατο προϊόν μας τσίπουρο παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια.


Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε σε συσκευασίες των 50ml, 200ml και 500ml. Είμαστε σίγουροι ότι και εσείς θα εκτιμήσετε τη γεύση και τη ποιότητα του αποστάγματος, που έχει ήδη κερδίσει τη προτίμηση όσων το γεύτηκαν.


mpoukalia.jpg

Βρείτε τα προϊόντα μας

Το τσίπουρο Νταραίος μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και τις κάβες. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το βρείτε εδώ υπάρχει μια λίστα συνεργατών μας!

Συνεργάτες

Κοινωνικά Δίκτυα

   

Ποιοί είμαστε

Το αποσταγματοποιείο - ποτοποιείο Διονύσια Κελάρια γεννήθηκε από την αγάπη για την απόσταξη και από την ανάγκη να προσφέρουμε ένα τσίπουρο μοναδικής ποιότητας, λόγω της διαδικασίας απόσταξης που εφαρμόζουμε. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και μάθετε όλα όσα θα θέλατε για την εταιρία μας και για το μοναδικό στην Ελλάδα "Τσίπουρο Νταραίος".

 

Επικοινωνία

 
Τηλ-Φαξ +30 27610 22607
 
 
3ο Χλμ Κυπαρισσίας - Πύργου
Κυπαρισσία Μεσσηνίας
 
 
email:
tsipourodareos(at)gmail.com